Sayfa Başına Dön
reklam alanı

Turkcell Maxiplus 5 Root Rom ve CWM Recovery Yükleme


TURKCELL Logosunda takılı kalan Turkcell Maxi Plus 5 akıllı telefonlarına ROM yükleyerek Fabrika sürümüyle tekrar çalıştırabilirsiniz. Turkcell Maxi Plus 5 akıllı telefonlarına custom ROM yükleyebilirsiniz.

LINK YENILENDI



Turkcell Maxiplus 5’e rom atmak çok kolay ve basittir. Turkcell Maxiplus5’e rom atmayı en ice detayları ile anlatacağız. Turkcell Maxiplus 5 telefon modelini kullananların ortak sorunlarından biri gereksiz Turkcell uygulamalarıdır. Telefonun performansını çok büyük oranda etkileyen gereksiz bu uygulamalar telefon ile birlikte geldiği için kaldırılmıyor ama telefona rom atarak bu uygulamaları kolayca kaldırabilirsiniz. Turkcell Maxiplus 5’e kolayca rom atabilmeniz için gerekli adımları sırası ile yapmanız gerekmektedir. Hemen Turkcell maxiplus 5 e nasıl rom atabiliceğimize geçelim.

ANLATIM DETAYLI OLARAK YAPILMIŞTIR. ASLINDA İŞLEMLER 5 DAKİKA SÜRMEKTEDİR. ONUN İÇİN BİLMEYENLER TALİMATLARI SIRASIYLA YAPINIZ.


TURKCELL YAZISINDA KALANLAR İÇİN YÜKLEME TALİMATLARI

 Rom’u SD kart üzerinden Recovery Menüsü kullanarak yükleyeceğiz. Hafıza kartını FAT32 olarak biçimlendirip indirdiğiniz RAR  dosyasının içindeki klasörü hafıza kartınızın ana dizinine atın.
1- Telefonun şarjının tam olduğundan emin olun en az %50 olmalıdır.
2- Telefonunuzu recovery modunda açın ( Ses açma ve kapatma tuşuna aynı anda basılı tutun Turkcell yazısı gelene kadar sonra tuşları bırakın )
3- Sırasıyla  Wipe data factory reset  —  Wipe  cache partition işlemlerini yapın.
4- Daha sonra  Apply update from external stor ‘ u  seçip indirmiş olduğunuz dosya içerisindeki Maxiplus 5 B01  stock room  içerisindeki update.zip  uzantılı dosyayı seçin ve yükleme sürecini bekleyiniz.
5- İstege bağlı olarak  açılıştan sonra  2 ve 3  nolu  talimatları uygulayabilirsiniz. Temiz kurulum için.
NOT : Yükleyeceğiniz ROM Turkcell’ in Orjinal yazılımıdır. Custom ROM yükleyenler bu talimatları uygulayarak cihazlarını arıza halinde servis garanti kapsamında yaptıra bilirler.


TURKCELL MAXİPLUS 5 ROOT CWM RECOVERY ve CUSTOM ROM YÜKLEME TALİMATLARI

Rom’u SD kart üzerinden Recovery Menüsü kullanarak yükleyeceğiz. Hafıza kartını FAT32 olarak biçimlendirip indirdiğiniz RAR  dosyasının içindeki klasörü hafıza kartınızın ana dizinine atın.
1- Telefonun şarjının tam olduğundan emin olun en az %50 olmalıdır.
2- Telefonunuzun ayarlar kısmından depolamaya girip seçenekler kısmından USB bilgisayar bağlantısını medya cihazı ( MTP ) olarak seçiniz
3- Telefonunuzun ayarlar kısmından geliştirici seçeneklerine girip USB hata ayıklama ve sahte konumlara izin veri aktif edin.
4- Telefonunuzun ayarlar kısmından güvenlik seçeneklerine girip Bilinmeyen Kaynaklar iznini aktif ediniz.
5- Telefon açık durumda iken indirmiş olduğunuz klasör içindeki  ROOT’cu_V1.2.0_1.apk  dosyasını kurunuz. ( Program açın başarı ile root yapıldı yazdıktan sonra cihazı yeniden başlatın restart atın. )
6- Telefon açık durumda iken indirmiş olduğunuz klasör içindeki  Flashify.apk  dosyasını kurunuz.
7- Hafıza kartına attıgınız klasör içinde  flashify-backup adında bir klasör olacak onuda kopyalayıp ana dizine atın.
8-Kurulu olan Flashify  programını çalıştırıp  Root yetkisini verin ( Gelen bildirimlerin hep sağ kutucuklarını işaretleyin ) daha sonra
Buraya dikkat edin  programın üst kısmında   Backup / Restore kısmını seçin  CWM-recovery-v6.0.2.8  kısmını seçin ve gelen bildirimde  ( Yup olanı tıklayın) kurulum sonrası gelen bildirimde ki restore seçeneğini tıklayın ve cihazınız CWM Recovery menüde açılacaktır. ( Altta  4 tane seçenek çıkacak  bunları alternatif olarak derledim istediğinizi kurabilirsiniz ama önerilenide belirteceğim )
a) CWM-recovery-v6.0.2.8 bu seçenek Turkcell maxiplus 5 için çıkan en düzgün ve güncel olan sürümüdür biz bu recoveryi kuracağız. ( Bu CWM recoveryi öneririm custom rom kurmak için gerkli olan yazılımdır. zip uzantılı custom rom yüklemek için gereklidir. )
b) Kernel  bu kernel seçeneği cihaz işlemcisini hızlandırır.1.08 Ghz overlock Kernelidir.  ( isteyen olursa kurabilir. )
c) Original-recovery-maxiplus-5  bu seçenek orjinal recovery yüklemek isterseniz. ( lazım olur belki )
d) CWM  bu seçenek  clockworkmod recovery‘ nin  Turkcell maxiplus 5 için 4 menülü olan  versiyonudur ben beğenmedim ama kullanmak isteyen olur. ( sorun olursa deneyin derim )
9- Telefonunuzu recovery modunda açın açık değil ise ( Ses açma ve kapatma tuşuna aynı anda basılı tutun Turkcell yazısı gelene kadar sonra tuşları bırakın )
10-  Recovery menüsünden  İnstall zip from sdcard  kısmını seçin gelen yeni menüden  Choose zip from sdcard  kısmını seçin ve hafıza kartına attığınız klasörün içindeki Turkcell MaxiPlus 5 Custom Rom Final Version  kısmını şeçin ve kurulumun bitmesini bekleyiniz.
11- İstege bağlı olarak  açılıştan sonra  Sırasıyla  Wipe data factory reset  —  Wipe  cache partition işlemlerini yapın. Temiz kurulum için.

Download
Maxiplus 5
600MB (RAR)

Benzer Konular

0 yorum: